BABEL, Lloydpier Rotterdam

6674288..jpg.1024x768_q80_crop-scale.jpgProject: BABEL, Lloydpier Rotterdam

Opdrachtgever: BC Kroon & de Koning | Boele & van Eesteren VOF

Tonnage​​​​​: 170 ton

Bijzonder: In samenwerking met Balak Beton en Diblo Betonstaal

_____________________________________________________

BetonijzerBuigCentrale (BBC) leverde samen met Balak Beton en Diblo Betonstaal 170 ton betonijzer als basis van Toren van Babel in Rotterdam in opdracht van BC Kroon & de Koning | Boele & van Eesteren VOF

Omschrijving:

De nieuwbouw van BABEL biedt een uniek woonconcept met een grote diversiteit aan tweelaagse appartementen achter de glasrijke gevel. BABEL is een nieuwbouw project op de wereldse Lloydpier in Rotterdam.

BABEL is een prijswinnend nieuwsbouwproject. Architect Laurens Boodt en ontwikkelaar AM ontwierpen het gebouw, waarbij aan de buitenkant van het gebouw een straat omhoog gaat die de tweelaagse appartementen met elkaar verbindt en de gemeenschappelijke leefruimte vergroot.

Door de wijze waarop de 24 exclusieve tweelaagse appartementen zijn gestapeld, kun je als bewoner genieten van terrassen met daarop de eigen buitenruimtes van de woningen. Langs de terrassen is een gezamenlijke trap en een looppad, die zorgen voor een gemeenschappelijke ‘straat’ die elke laag van het gebouw verbindt. Nagenoeg alle woningen hebben een relatie tot deze buitenruimtes, afhankelijk van de ligging van de tuin.

(bron: www.woneninbabel.nl)