94 appartementen The Family, Delft

31157-Ext-02-small-1.jpegProject: 94 appartementen The Family, Delft

Opdrachtgever: Waal Bouw

Tonnage: 390 ton
_____________________________________________________

BetonijzerBuigCentrale (BBC) leverde 390 ton betonijzer als basis van 94 appartementen The Family te Delft in opdracht van Waal Bouw.

Omschrijving:

The Family ligt bij de Mercuriusstraat, aan de zuidkant van Nieuw Delft. Het door ANA Architecten ontworpen nieuwbouwcomplex The Family is een community building met betaalbare woningen voor diverse huishoudens. De 94 duurzame appartementen van 50 tot 120 vierkante meter zijn slim ontworpen; er wordt optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte. Bewoners ontmoeten elkaar straks in de vele collectieve ruimtes: het leefdek, de daktuinen, de brede speelgalerij, de gezamenlijke huiskamer, werkplaats en bakfietsstalling. De twee collectieve daktuinen met terrassen op de eerste en vijfde verdieping, stimuleren ontmoeting en zorgen voor meer ruimte in de woningen.

The Family is een duurzaam project op diverse thema’s: energiegebruik, natuurinclusiviteit, klimaatbestendigheid, circulariteit en mobiliteit. Regenwater wordt vastgehouden op de daken en opgevangen in een buffervat zodat het bij droogte gebruikt kan worden voor de daktuinen. De woningen worden voorzien van een bodemwarmtepomp en op het dak van de toren worden zonnepanelen geplaatst. Het materiaalgebruik van The Family wordt vastgelegd in een materialenpaspoort voor hergebruik van de grondstoffen.

Lees meer over de plannen op >>https://www.nieuwbouw-thefamilydelft.nl/​​​