Wereldwijd op de mat: B-B-C in news edtion Progress

Terwijl onze 3D-wapeningsmachine op volle toeren draaide deze zomer, zette de machine leverancier @progress ons in het zonnetje in hun wereldwijde nieuwsbrief. Lees hieronder het artikel:

Foto NEWsProgress met QR.pngBetonijzerbuigcentrale bv | Nederland

LASINSTALLATIES VOOR WAPENINGSMATTEN MET GEAVANCEERD BUIGSYSTEEM

Giessen, Nederland | M-System Evolution lasinstallatie voor wapeningsmatten BGM

 Het familiebedrijf -nu al in 3e generatie- is in Nederland vanaf het begin een echte pionier geweest, vooral op het gebied van prefabricage, innovatie en automatisering. Om de productie en het moderne machinepark met de hoogst mogelijke flexibiliteit op het gebied van matten buigen en de korfproductie uit te rusten, koos BBC ervoor om in een M-System Evolution van Progress Maschinen & Automation te investeren. Het was hierbij zeer belangrijk dat de meest verschillende vormen ongecompliceerd en in korte tijd gebogen en gelast konden worden.

Met de nieuwe lasinstallatie voor wapeningsmatten met geïntegreerd buigsysteem voor balken kan BBC bij een snelle diameterwissel tussen 8, 10, 12 en 16 mm absoluut flexibel blijven. Direct van coil verwerkt, worden de geknipte staven dan volautomatisch naar het lassysteem getransporteerd. De maximale lengte van de langste staaf bedraagt bij deze installatie 10 meter en die van dwarsstaven 4 meter. Dankzij het rastervrij lassen en het automatisch etiketteren, is het met deze volautomatische installatie mogelijk om alle gewenste matten en korfvormen probleemloos en zeer nauwkeurig te produceren - de mogelijkheden zijn in principe eindeloos. Bovendien wordt met de nieuwe installatie de veiligheid van werken verhoogd.

Bekijk hier de video van onze machine: BBC lasinstallatie

 

Info over de Progress Group

Al meer dan 60 jaar ontwikkelt PROGRESS MASCHINEN & AUTOMATION machines en installaties voor de verwerking van betonstaal. Het bedrijf heeft diverse vestigingen in Amerika, Europa en Azie. Door voortdurende verdere en nieuwe ontwikkelingen zijn ze uitgegroeid tot een totaalleverancier voor staalbewerkingscentra, mattenfabrikanten en prefab betoncentrales. Niet enkel ontwikkelen, produceren, leveren en installeren ze individuele machines en installaties, maar ook ontwerpen ze volledige productie-units, bieden extra uitrusting aan en realiseren software- en veiligheidsoplossingen.

progress-group.info

Actueel

Deze maand staat BBC in het Grond/Weg/Waterbouw magazine. Voor…
Terwijl onze 3D-wapeningsmachine op volle toeren draaide deze…
Voor onze locaties Hardinxveld-Giessendam en Giessen zijn wij op…
BBC is ook al enige tijd Erkend Leerbedrijf, met 6 tot 8…
Onze 3D lasmachine is alweer 1 jaar actief. Deze machine is…
Met onze 3D wapeningsmachine combineren we een industriële…